CENTAR ZA POMOĆ

Izdavanje FINA potpisnog certifikata za izradu naprednog elektroničkog potpisa (AdES)
Izdavanje FINA potpisnog certifikata za izradu naprednog elektroničkog potpisa (AdES)

FINA certifikat izdaje se na osobu (fizičku osobu) na rok od 5 godina i koristi se za izradu naprednog (AdES) elektroničkog potpisa

1. Administrator Organizacije u detaljima Organizacije – bira kategoriju „Dodjela FINA certifikata“. Ovdje je popis svih članova Organizacije sa njihovim statusima FINA certifikata.

Za one članove Organizacije za koje Administrator želi da dokumente potpisuju sa FINA certifikatom ovdje će klikom na  omogućiti njihovo izdavanje.

FINA certifikat se može izdati i članovima koji već posjeduju Identyum potpisni certifikat.

2. Potvrda izdavanja FINA certifikata za određenog korisnika

3. Članu za kojeg je određeno dodjeljivanje FINA certifikata, dobiva status FINA certifikata „Dodijeljen“.

Ovdje FINA certifikat još uvijek nije izdan odabranom članu Organizacije, već je ovime samo odobreno njegovo izdavanje na trošak Organizacije.

Za člana za kojeg je Organizacija odobrila dodjeljivanje FINA certifikata, svakom njegovom slijedećom prijavom u Sign web servis, na početnoj stranici servisa javiti će mu se poruka o Izdavanju FINA certifikata na trošak Organizacije. Tom članu Organizacije poruka će biti aktivna (vidljiva) sve dok ne odradi proces izdavanja FINA certifikata.

4. Izdavanje FINA certifikata na trošak Organizacije

Identyum je certificiran kao „Registracijsko tijelo za identifikacijske usluge“ za financijsku agenciju FINA, koja je EU kvalificirani pružatelj usluga povjerenja, pri čemu Identyum djeluje kao ugovoreni FINA-ini Registracijski Ured za udaljenu elektroničku identifikaciju.

5. Član Organizacije klikom na „Kreiranje FINA korisnika“ prolazi kroz 4 jednostavna koraka izdavanja FINA certifikata, a koji su svi automatizirani i odvijaju se unutar Identyum Sign web servisa.

5. Nakon što član Organizacije uspješno završi proces izdavanja FINA certifikata, uvidom u detalje Organizacije – „Dodjela FINA certifikata“ status FINA certifikata se iz „Dodijeljen“ mijenja u „Korisnik ima FINA certifikat“.

Izdan FINA potpisni certifikat na siguran način pohranjuje se u korisnikov Identyum ID Wallet.