CENTAR ZA POMOĆ

Zaprimanje zahtjeva i proces identifikacije osobe/a
Zaprimanje zahtjeva i proces identifikacije osobe/a

Osoba kojoj ste uputili Zahtjev za identifikaciju na svoju e-mail adresu ili broj mobitela, ovisno o tome koji ste kontakt podatka osobe odabrali, zaprima link/QR kod.

Zaprimanje zahtjeva

Osoba, klikom na link/QR, otvara  Zahtjev za identifikaciju.

Osoba i prije nego odluči identificirati se i podijeliti svoje osobne podatke s vama, ima uvid u sve informacije, poput tko šalje zahtjev, odnosno tko traži njezine osobne podatke (osim ako niste zahtjev uputili kao anonimni korisnik), opis zahtjeva, te obim osobnih podataka koji se od nje traže.

Pregled Zahtjeva

Klikom na „Identificiraj se“ osoba kreće u proces identifikacije.

Identifikacija

Proces identifikacije, ovisi o tome da li:

osoba već ima prethodno kreirani „Identyum ID Wallet“ u kojem su pohranjeni njezini verificirani identitetski i osobni podaci sa identifikacijskog dokumenta.  U tom slučaju proces traje 15-ak sek., jer se osoba samo 2FA autenticira (broj mobitela/email + PIN) i dozvoljava dijeljenje svojih podataka iz svog Identyum ID Walleta.

osoba ima kreiran Identyum ID Wallet u kojem su pohranjeni samo minimalni podaci, poput broja mobitel i e-mail adrese. U tom slučaju proces traje do max. 3 min, osoba prolazi cijeli identifikacijskih proces kako bi se uz već verificirane kontakte podatke i svi ostali identitetski podaci verificirano pohranili u njezin Identyum ID Wallet, iz kojeg će se kasnije moći podijeliti s drugima.

osoba uopće nema kreiran Identyum ID Wallet. U tom slučaju proces traje do max. 5 min, osoba prolazi cijeli identifikacijskih proces kako bi se svi identitetski i osobni podaci verificirano pohranili u njezin Identyum ID Wallet iz kojeg će se kasnije moći podijeliti s drugima .

Detaljan proces identifikacije i kreiranja Identyum ID Walleta pogledajte ovdje.