CENTAR ZA POMOĆ

Kreiranje predloška za dohvat selektivnih identitetskih podataka
Kreiranje predloška za dohvat selektivnih identitetskih podataka

Za potrebe ove korisničke upute, prikaz kreiranja predloška dohvata koristiti ćemo selektivne osobne podatke: ime, prezime, datum rođenja, OIB i fotografiju lica.

Selektivni podaci

Slanje zahtjeva za identifikaciju drugim fizičkim osobama pogledajte ovdje. (link na 2.2. SLANJE ZAHTJEVA ZA DOHVAT IDENTITETSKIH PODATAKA NA TEMELJU KREIRANOG PREDLOŠKA).

Osoba/Osobe klikom na link/QR otvaraju zahtjev u kojem su svi podaci o tražitelju identifikacije/pošiljatelju zahtjeva (osim ako tražitelj identifikacije/pošiljatelj nije anonimni korisnik) kao i obim podataka koji se traže, u ovom slučaju selektivni podaci.

Klikom na „Identificiraj se“ osoba kreće u proces identifikacije.

Uvid u tražene podatke

Neovisno o tome da li se traže svi identifikacijski podaci sa ID dokumenta ili samo neki podaci ili samo jedan podatak, da bi bili sigurni da je s druge strana zaista osoba za koju se predstavlja i da bi tražitelj identifikacije bio siguran da selektivni podaci koje traži zaista pripadaju toj određenoj osobi, ta osoba mora proći sve korake identifikacijskog procesa, kako je opisano na str.::ove korisničke upute.

Međutim, po uspješno završenom procesu identifikacije, sa tražiteljem identifikacije/pošiljateljem zahtjeva biti će podijeljeni samo oni podaci koji se zahtjevom traže.

Konkretnije: u identifikacijskom procesu osoba radi selfie, scan prednje i stražnje strane ID dokumenta, OCR svih podataka sa ID dokumenta i dr., Svi ti podaci pohranjuju se u korisnikov Identyum ID Wallet, ali neće svi ti podaci iz korisnikova ID Walleta biti podijeljeni s tražiteljem identifikacije/pošiljateljem zahtjeva. Biti će podijeljeni samo oni podaci koji su se Zahtjevom tražili (u ovom opisanom slučaju; ime, prezime, datum rođenja, OIB i fotografija lica).

Klikom na „Identificiraj se“  osoba daje „Privolu/Suglasnost“ za dijeljenje svojih osobnih podataka. Klikom na „Odbij“  osoba odbija dati Privolu za dijeljenje svojih osobnih podataka, u tom slučaju podaci neće biti podijeljeni s drugom stranom.

Privola/Suglasnost