February 9, 2023
DIGITALNI ID WALLETI MOGU POBOLJŠATI ISKUSTVO STUDENATA
by: Identyum

U suvremeno doba, studenti se nalaze između dva svijeta. Prvi u kojem se njihova akademska i ostala postignuća još uvijek nalaze na papiru – i drugi u kojem su nastava, zadaće, aktivnosti i financije digitalizirani. Zanimljiva strana toga je da govorimo o studentima koji su većina dio generacije Z (rođeni od 2000. do 2010. godine) – prve generacije za koju su izniman tehnološki napredak prošlog 20. stoljeća normalan dio života. Tehnologija i digitalni svijet su ono na što su navikli od rođenja, ali svejedno moraju nositi svoje diplome u papirnatom obliku, kao dokaz razine obrazovanja.

S druge strane, većina sveučilišta i visoko obrazovnih ustanova nemaju digitalnu arhivu o studentima, ni za domaće, niti za inozemne studente. To znači da visoko obrazovne ustanove ručno rade puno poslova i troše dragocjeno vrijeme na ručnu pretragu dosjea studenata.

Digitalni ID walleti mogu riješiti navedene izazove digitaliziranjem procesa funkcioniranja visoko obrazovnih ustanova, istovremeno zadovoljavajući potrebe studenata. Digitalni ID wallet je snažno enkriptirani cloud prostor, u koji studenti sigurno mogu pohraniti svoje osobne podatke. Osnovna značajka digitalnih ID walleta je najveća razina sigurnosti podataka o studentima, u kojem samo studenti imaju potpunu kontrolu nad tim podacima.

Studentske iskaznice vs. digitalni ID walleti

Osnovna svrha digitalnih ID walleta nije novac ili plaćanje nego spremanje verificiranih vjerodajnica, koje studenti mogu jednostavno i brzo podijeliti s bilo kim. Digitalni ID wallet je kreiran za pohranu različitih studentskih dokumenata, kao što su diplome, prijepisi ocjena, certifikati i sl., da bi ih mogli dijeliti s bilo kojm organizacijom koja ih traži. Na taj način, studenti mogu imati dokumente u digitalnom obliku dostupne u bilo koje vrijeme, bez potrebe za fizičkim dokumentima ili karticama. Studenti također mogu dodati svoje studentske iskaznice u svoje digitalne ID wallete. Na taj način, samo korištenjem pametnog mobitela ili drugog uređaja koji posjeduje internetski preglednik i internetsku vezu lako mogu pristupiti različitim lokacijama (kao što su predavaonice, knjižnice, studentski domovi i dr.), . Osim osobnih podataka, studenti mogu spremiti i ostale stvari u digitalni ID wallet, kao što su potpisni certifikati za elektronički potpis različitih dokumenata, kao na primjer potpisne liste pristustva na nastavi, ugovore o školarinama i sl.

Kakve koristi mogu imati visoko obrazovne ustanove implementacijom digitalnih ID walleta?

Koristi uvođenje ID walleta za visoko obrazovne ustanove su brojne, a neke od njih su:

  • Smanjenje troškova;
  • Poboljšanje iskustva studenata;
  • Povećana sigurnost studentskih podataka;
  • Zadovoljavanje potreba studenata;
  • Zaštita od prijevara.

Kakve koristi mogu imati studenti korištenjem digitalnih ID walleta?

Studenti također mogu imati koristi od korištenja ID walleta, kao što su:

  • Jednostavniji pristup različitim štićenim lokacijama u sklopu sveučilišta, kampusa i sl.;
  • Veća mobilnost, posebno za inozemne Erasmus studente;
  • Poboljšano iskustvo studiranja;
  • Zaštita njihove privatnosti i osobnih podataka.

Želite li saznati više o mogućoj implementaciji ID walleta? Kontaktirajte nas još danas.