Financijska industrija

Digitalna transformacija trenutno je veliki trend u financijskoj industriji. Banke i druge tvrtke u financijskom sektoru troše puno resursa kako bi se digitalno transformirale i uskladile s modernim načinima poslovanja i u isto vrijeme bile u skladu sa strogim zakonskim propisima koje nameću njihove nadzorne institucije.


Korištenjem Identyuma kao neovisnog sloja između sadašnjih i budućih klijenata i banaka, složenost implementacije nekoliko različitih pružatelja tehnologije i pravnog istraživanja prenosi se na profesionalca u digitalnom onboardingu.


Integracijom Identyuma na web stranicu banke pomoću Identyum API-ja (ili u mobilnu aplikaciju banke pomoću Identyum Mobile SDK-a), banka može svojim klijentima pružiti besprijekorno rješenje za onboarding, autentikaciju i elektroničko potpisivanje dokumenata. Bez obzira o kojem financijskom proizvodu se radi (kredit, tekući račun, depozit itd.) ili zakonskim zahtjeva koji se moraju ispuniti da bi se klijentima banke mogle pružiti najbolje značajke ili usluge, Identyum može banci pružiti prilagođeno rješenje potpuno usklađeno s GDPR, AML, PSD2, eIDAS i drugim sličnim propisima.


Identyum također može omogućiti banci pristup financijskim podacima klijenta (uz njegov izričiti pristanak) korištenjem PSD2 API-ja, Open API-ja ili Direct bank sučelja. Ovi se podaci mogu koristiti u različite svrhe – provjeru bankovnog računa, određivanje financijske sposobnosti ili sklonosti i slične proizvode i usluge.

KONTAKT