Rezervacija smještaja

OK, korisnik je napravio online rezervaciju u hotelu. Kako proces trenutno funkcionira, on po dolasku u hotel svoj osobni dokument predaje na recepciji, koja ga provjerava, eventualno autorizira njegovu kreditnu karticu i daje mu ključeve sobe.


Što ako bi se gost vjerodostojno identificirao hotelu, čak i prije odlaska iz svog doma, koristeći Identyum API integriran u booking platformu? Na taj način, kada stigne u hotel, umjesto da ga recepcija traži osobnu iskaznicu ili putovnicu (i često ga tjera da ispuni dodatne formulare s osobnim podacima), on svojim pametnim telefonom prisloni NFC tag (ili skenira QR kod), autenticira se na svom pametnom telefonu otiskom prsta i njegov identitet je potvrđen.


Čak se i digitalni ključevi sobe mogu automatski izdati i povezati s njegovim identitetom, tako da može ući u sobu koristeći svoj pametni telefon umjesto RFID kartice, kako bi se potpuno automatizirao postupak prijave. Ovo je korisno za one kasnonoćne ili ranojutarnje goste u manjim hotelima koji nemaju recepciju koja radi 24 sata dnevno. Ili u velikim hotelima koji svojim gostima žele pokazati da poštuju njihovo vrijeme i privatnost.

KONTAKT