July 2, 2024
SURADNJA KENTBANKE I IDENTYUMA
by: Identyum

Kako bi digitalno trasformirala svoje odnose s klijetima, KentBanka je započela poslovnu suradnju s Identyumom te će u svoje poslovne procese implementirati servis Sign za elektroničko potpisivanje. Cilj ovog partnerstva je pojednostaviti, ubrzati i digitalizirati proces potpisivanja dokumentacije klijenata KentBanke.

Identyum i servis Sign

Sign omogućava korisnicima potpisivanje PDF dokumenata i slanje na potpis drugim osobama, bez potrebe da druga osoba prethodno posjeduje bilo kakav uređaj ili certifikat za izradu elektroničkog potpisa. Korisnicima se kroz servis Sign jednostavno i automatizirano izdaje potpisni certifikat kojim mogu elektronički potpisati dokument, bez potrebe fizičkog odlaska u različite poslovnice ili registracijske urede, bez potrebe posjedovanja čitača kartice, USB uređaja i sl. Također, nije potrebno preuzimati dodatne aplikacije ili programe. Potreban je samo pametni telefon s pristupom Internetu i identifikacijski dokument za prvu prijavu. Na taj način Sign pojednostavljuje proces potpisivanja dokumenata i eliminira potrebu za dokumentima u papirnatom obliku.

Osnovni benefiti servisa Sign uključuju:

  • Sigurnost: elektronički potpisi predstavljaju siguran način potpisivanja dokumenta, posebno kada je elektronički potpis čvrsto povezan s identitetom potpisnika, čime se sprječavaju prijevare i neovlašteno korištenje potpisa.
  • Praktičnost: omogućava korisnicima elektroničko potpisivanje dokumenata bilo kada, bilo gdje, korištenjem bilo kojeg pametnog telefona.
  • Usklađenost: ispunjava zahtjeve eIDAS 2.0 Uredbe i osigurava da su elektronički potpisi zakonski vjerodostojni i valjani u cijeloj EU.
  • Korisničko iskustvo: fokus na jednostavnost korištenja, mogu ga koristiti i osobe koje nemaju tehničko predznanje.

Digitalna transformacija KentBanke

KentBank, jedna od značajnih banaka u hrvatskom bankarskom sektoru, fokusirana je na osobni pristup u pružanju usluga za građane, male i srednje poduzetnike. Poslovna mreža KentBank čini 14 poslovnica diljem Hrvatske, a banka je usredotočena na unapređenje svojih digitalnih usluga, da bi zadovoljila potrebe svojih klijenata.

Integracijom servisa Sign, KentBank će povećati svoju operativnu učinkovitost i poboljšati iskustvo klijenata. Ovaj korak je dio šire strategije KentBanke u nastojanju da uvede inovativne tehnologije koje će osigurati sigurne i efikasne bankarske usluge.

Benefiti za klijente KentBanke

Partnerstvo s Identyumom će rezultirati s nekoliko benefita za klijente KentBanke:

  • Učinkovitost: brža obrada dokumentacije u različitim bankarskim procesima poput otvaranja računa, odobravanja kredita i sl.
  • Fleksibilnost: klijenti mogu digitalno potpisivati ​​dokumente bez odlaska u poslovnicu, uštediti vrijeme i troškove.
  • Sigurnost: poboljšana sigurnost u zaštiti podataka klijenata od prijevara i neovlaštenog pristupa.
  • Održivost: manje papirologije pridonosi očuvanju okoliša.

Značaj partnerstva

Ovo partnerstvo predstavlja značajan korak za Identyum i KentBank jer pokazuje obostranu usmjerenost na inovacije i rješenja koja će zadovoljiti zahtjeve klijenata za digitalnim procesima. Kako se bankarska industrija razvija, inicijative digitalne transformacije pokazale su se najboljim rješenjem za ostvarivanje konkurentne pozicije na tržištu.


Zanima vas kaki funkcionira naš servis Sign? Započnite s korištenjem odmah, bez integracije ili nas kontaktirajte na [email protected] za mogućnost integracije.